LIKE PAGE UTK FREE GIFT MENARIK

BERSIHKAN PUTING SUSU DENGAN BASIC H

Assalamualaikum

Entry hari ni nak share dengan ibu2 kat luar sane tu tentang petua nak hilangkan kerak susu formula yang tertinggal kat puting anak. Biasanya kerak susu ni tertinggal sebab lambat basuh puting anak lepas dorang menyusu.

Meh nak share ckit pengalaman saya sebagai seorang ibu cuci puting anak dengan Basic H Shaklee. Kalau dulu nak sental memang payah la. Kadang baru semalam beli n tukar puting baru, ari ni kerak tu dah bertepek. Alahai sayangnye la nak buang puting tu. Tapi nak bagi kat nak macam tak sampai hati pulak kan. Ape bole buat. Buang je la. Tapi since gune Basic H sebagai pencuci puting, puting yang di guna memang tahan lama. Buang puting pon selalu atas sebab puting tu dah digit oleh si abg danial...hahahaha



Apa itu Basic H??

Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang  terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.


Diantara 997 tu..salah satu daripadanya saya telah buat adalah cuci puting susu.Ada yg tak faham..dan pernah jadi issue pasal basuh puting gune Basic org luar dok kata kami overclaimed dan actually dorang tak tau ape2pon..katanya Basic H tu untuk cuci lantai..bole ke buat basuh pinggan mangkuk bagai? Ade yg cakap dan samakan Basic H dengan sabun pencuci lantai or axion sebagai cuci pinggan.

Bagi yang belum tau dan patut tau silalah rujuk dulu Basic H tu diperbuat daripada ape yea :




Sharing untuk korang : -
Basic H ade 1001 kegunaan dan di belakang of the bottle tulis hanya 3 kegunaan sahaja ie cuci lantai, tingkap dan dishwasher. Lagi 997 kegunaan adalah hasil experiment lebih 700, 000 ahli di seluruh duniasebab product Shaklee organik, mesra alam dan 100% saya yakin sebab ia SELAMAT! most of get clean product seperti Basic H, ini dia kandungannya : ––> naturally derived cleaning agents (corn- and coconut-based surfactant-Minyak jagung dan minyak kelapa), ––> natural thickener, ––> biodegradable preservative, and ––> water. Jika tengok Safety Datasheet, pH Basic H ni 6.5 - 7.5 NEUTRAL okeh

Kenapa PILIH BASIC H:



  • Mahu cuba atau tidak terpulang, bagi saya ia adalah pencuci botol bayi paling selamat sebab saya tak perlu nak fikir selamat ke tak pakai pencuci botol untuk bayi di pasaran. Sangat jimat hanya 2-3 titik setiap pengunaan.
  • Ia nya Selamat- tidak mengandungi bahan kimia, pelarut, chlorine, ammonia dan bahan bahan terhakis
  • Tidak mengandungi phosphates, nitrates dan borates.
  • Tidak ade tested on animals
  • Sangat ekonomi. Satu botol boleh digunakan sehingga setahun dan harganya tak sampai RM50?? Sangatlah berbaloi.
  • Ia adalah hasil kajian Dr.Forest Shaklee yang menghasilkan first ever Basic-H multipurpose cleaner dimana seluruh dunia begitu ASING DENGAN MAKNA GO GREEN.

Nak selamatkan rumah dan anak anak anda dari bahan berkimia dan toxin? Takut anak anda terdedah dengan bahaya toxin? Apa kata semak bahan dalam rumah anda tengok kandungan bahan kimia di dalam nya. Dan hitung sendiri berapa banyak kita sudah terdedah pada bahan toxin sepanjang hidup kita.

Anda tentukan, kalau ia merbahaya sudah tentu hasil jualan Shaklee sahaja tidak mencecah puluhan Juta Sebulan.

Dan korang bole search kat youtube pasal Shaklee ni. Sure korang pulak yang akan jatuh cinta

So Jangan risau ye ibu2 kat luar sana. Basic H ni


  • Selamat
  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
  • Berkesan
  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
  • Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan


Ni Testimoni Basuh Puting Susu Gune Basic H

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......

Kalau takut sangat dengan Basic H yg memang organik ni,tak payah guna..kan senang..

Tapi kalau korang teringin nak jugak cube Basic H yang supr power ni..Untuk info order sila rujuk attachment seperti dibawah





Berminat untuk mengetahui produk Shaklee dengan lebih lanjut, boleh hubungi saya seperti melalui w.apps di talian 0123549909 ( mila )

Dengan setiap pembelian vitamin shaklee dari saya, anda layak mendapat :-
♥ Jadual Makan Vitamin
♥ Konsultasi percuma berterusan
♥ Jemputan ke group Facebook Exclusive
♥ Peluang menjana income dengan Shaklee
♥ Jika anda berdaftar dibawah group bimbingan saya dan ingin menjadikan Shaklee sebagai Biz utama yang menyumbang kepada meningkatkan taraf hidup anda sekeluarga. Jom tanya saya (^__^)

PILIHAN DI TANGAN ANDA !!!

Shaklee Shah Alam



       KEAHLIAN SHAKLEE                             eSell

PERHATIAN: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

2 comments:

  1. nape sy guna tuk cuci puting botol susu xhilang pun..kerak2 tu....dah rendam plus air...dah rendam basic H tu sje la...xjadi pun..

    ReplyDelete
  2. Kan?? Sy pon.. Mcm bazir jer bli.. Dh 2kli rendam + sental..tak ilang pooooon

    ReplyDelete