LIKE PAGE UTK FREE GIFT MENARIK

ISU SHAKLEE SOKONG ISRAEL

Perlukah Shaklee diboikot kerana sokong Israel??

Alhamdulillah...Ramadhan ke-16 dah hari ni. Entry kali ni nak sharing dengan korang pasal isu "SHAKLEE SOKONG ISRAEL"

Isu ni dah basi sebenarnya, tapi tak semua tahu dan tak semua makan vitamin shaklee masa tu. Aku pon belum jadi SID gak masa tu tapi tak bermakna aku tak perlu ambil tahu, setiap kali GAZA ke attack sure mesti timbul isu ni. Cuma mungkin situasi sekarang agak berbeza dimana aku lebih peka tentang isu ni d sebabkan ramai yang dok canang canang gambar Shaklee sokong Israel. Printscreen bagai semua tersebar kat laman sosial. W.apps jangan cakap la, makin dipanjang panjangkan. Tak pe..macam aku cakap tadi, tak semua tahu secara detail ape disebalik kisah isu ni.





Dengan penyebarkan link kenesethisrael.com beberapa tahun lalu, tertera dalam websitenya logo logo yang menyumbang kewangan untuk Israel dan yang menjadi isu masa kini kerana turut terselit logo Shaklee. For sure part of para pengguna Shaklee rasa tergugat dan serba salah, ye la kan mane taknya dah mula serasi dan jatuh cinta dengan produk shaklee tiba-tiba timbul pula isu perlu diboikot sebab kononnya Shaklee sokong Israel!!!

Pada hakikat tengok sekali je memang rasa tergugat la bagi orang yang tak tau info. Then ape lagi, printscreen pastu share tanpa kaji dulu betul atau tidak. Meh nak share ckit fakta yang korang tengok dan dengar tentang isu ni. Jom baca tentang kesahihan info yang bertebaran tu.

Keneseth ni adalah individu yang merupakan pengedar bebas Shaklee sama seperti kita yang dah bergelar SID, dimana antara badan kebajikan yang menderma kepada Israel. Memang ada logo Shaklee dalam websitenya, cube la kalau korang jugak ade website or blog. Dah nama SID sure korang pon tepek Logo Shaklee Independent Distributor tu kat website kurang jugak kan. Tapi kalau bile korang klik dekat logo tersebut, korang akan dibawa ke website pengedar Shaklee, bukanlah website Shaklee Corp.






Shaklee Corp. tak ada kene mengena dengan hal ni dan Dr Shaklee bukanlah seorang Yahudi. Pengurusan Shaklee Malaysia juga maklum perkara ini dan telah mengesahkan website tersebut ialah website perseorangan dan tiada kaitan langsung dengan Shaklee. Shaklee juga mengesahkan bahawa mereka tiada kaitan langsung dengan isu membiayai negara haram Israel dan mereka tiada hak untuk menentukan apa pengedar patut buat dengan duit bonus mereka. So secara ringkasnya keneseth ni macam bersedekah la kat israel atas duit bonus die tu. Kite??? Ade terdetik tak nak menyumbang sedekah or dana kat palestin?? Jadi renung renungkan lah.

Jadi, kita sebenarnye perlu ke boikot Shaklee?

Jom kite dermakan sedikit dari bonus Shaklee or duit gaji tu ke tabung Palestin, ringankan tangan untuk menderma. Sumbangan anda boleh disalurkan kepada:

SAVE GAZA

SMS GAZA

Gunakan produk Shaklee tanpa ragu-ragu
Untuk SIJIL HALAL Shaklee, klik sini

Nak selit ckit pasal boikot memboikot ni..hakikat sebenar yang berlaku pada masyarakat Melayu Islam kite. Pil perancang kehamilan dicipta oleh Gregory Pincus, seorang berbangsa Yahudi. Tak lain tak bukan bertujuan nak menyekat kelahiran anak2 Muslim! Menjadikan kita makin sikit! Bila kita sikit, kita akan lemah! Tapi ade part of rakyat malaysia yang Muslim pon gunekannya. Atas sebab tak nak anak ramai, takut nak beranak banyak kali. Aku ni bukan la pandai sangat bab agama, tapi seperti yang umum tahu. Menyekat keturunan kaum adam itu kan satu dosa jugak. Kalau Allah tu kata die nak bagi jugak anak, even korang makan pil perancang pon Allah bagi jugak. Allah tu kan sebaik-baik perancang. Allah bagi anak ramai sebab kite mampu untuk tanggung!!



Berminat untuk mengetahui produk Shaklee dengan lebih lanjut, boleh hubungi saya seperti melalui w.apps di talian 0123549909 ( mila )

Dengan setiap pembelian vitamin shaklee dari saya, anda layak mendapat :-
♥ Jadual Makan Vitamin
♥ Konsultasi percuma berterusan
♥ Jemputan ke group Facebook Exclusive
♥ Peluang menjana income dengan Shaklee
♥ Jika anda berdaftar dibawah group bimbingan saya dan ingin menjadikan Shaklee sebagai Biz utama yang menyumbang kepada meningkatkan taraf hidup anda sekeluarga. Jom tanya saya (^__^)

PILIHAN DI TANGAN ANDA !!!

Shaklee Shah Alam


     KEAHLIAN SHAKLEE                                eSell

PERHATIAN: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit


No comments:

Post a Comment