LIKE PAGE UTK FREE GIFT MENARIK

PETUA KILATKANKAN KUKU CARA JIMAT

Petua ni untuk org yang nak jimat duit dan tak payah nak pegi tempat medicure pedicure tu. Hehe.. Macam aku sendiri memang tak penah pegi pon, eh penah pegi sekali..tu pon masa nak kawen. Konon nak nampak cantik padahal bole je buat sendiri, buat cara tradisional. Malas dengan tak je. Hasilnya sama jugak. Dari membazir baiklah guna cara yang senang je. Yang pengilat kuku jual kat farmasi or mane2 kedai yang ade jual aku memang xkan beli, sebab takut ntah ade ape bahan kimia yg diletak dalam tu, habis rosak kuku aku..hahaha



Ok..jom aku share ngan korang antara petua yang penah aku amalkan untuk jadikan kuku berkilat dan cantik, yang penting jimat!!!

1. Perahkan 3 biji limau nipis. Ambil airnya dan campurkan dengan sedikit air biasa. Rendamkan tangan di dalamnya selama 15minit. Selepas itu, ambil buah belimbing buluh dan gosokan pada kuku. Bilas seperti biasa dan hasilnya kuku lebih berkilat.

2. Gosokkan ubat gigi pada kuku dengan menggunakan kain kesat (tuala). Gosok sehingga kuku nampak berkilat dan licin.

3. Goreng kulit telur ayam sehingga garing. Kemudian tumbuk sehingga menjadi serbuk. Gosokkan pada kuku sehingga berkilat.

Sekarang ni dah anak 3, memang petua ni dah lama aku tak buat. Kekangan masa dan tenaga la konon. Alasan je semua tu. Otherwise kene cari alternatif lain la. 

Sekarang ni aku amalkan makan Zinc Shaklee. Alhamdulillah walaupon jarang berlosyen dan belek2 kuku, buat kerja2 rumah yang boleh buatkan tangan kasar dan kuku rosak akibat alergik sabun. Alhamdulillah Kuku aku masih tetap cantik walaupon tak berkilat bersinar2. 



Bagi yang nak jimat duit bole cube 3 cara yang aku kasi tu, if rasa ade modal nak beli suplement Zinc Shaklee ni bole contact no ni KLIK SINI UNTUK CONTACT NUMBER

Selamat mencuba!!

Berminat untuk mengetahui produk Shaklee dengan lebih lanjut, boleh hubungi saya seperti melalui w.apps di talian 0123549909 ( mila )

Dengan setiap pembelian vitamin shaklee dari saya, anda layak mendapat :-
♥ Jadual Makan Vitamin
♥ Konsultasi percuma berterusan
♥ Jemputan ke group Facebook Exclusive
♥ Peluang menjana income dengan Shaklee
♥ Jika anda berdaftar dibawah group bimbingan saya dan ingin menjadikan Shaklee sebagai Biz utama yang menyumbang kepada meningkatkan taraf hidup anda sekeluarga. Jom tanya saya (^__^)

PILIHAN DI TANGAN ANDA !!!

Shaklee Shah Alam


     KEAHLIAN SHAKLEE                                eSell

PERHATIAN: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

No comments:

Post a Comment