LIKE PAGE UTK FREE GIFT MENARIK

10 Tips Senang Kurus

Asssalamualaikum W.B.T

Saya memang suke bercerita pasal kurus..sebab setiap orang berlainan pendapat. Definisi kurus bagi saya adalah keyakinan.Walaupon dah kawen dan mempunyai anak, sebagai seorang isteri dan ibu kite wajib menjaga penampilan..bukan untuk suami je tau...untuk kebaikan diri sendiri..Semakin usia meningkat semakin tinggi risiko untuk dapat penyakit..

Kat sini saya bagi 10 Tips Senang Nak Kurus
  1. BMI - konsep nak kurus
  2. DISIPLIN - mesti konsisten buat...jangan hangat2 tahi ayam...
  3. MINUM AIR BANYAK - minimum 3liter sehari...supaya penyerapan dan pembakaran lemak dapat berlaku secara normal
  4. Makanan Seimbang - ikut pyramid makanan
  5. Senaman - lakukan senaman untuk dapat result yg korang nak...paling kuat malas pon...buat la senaman ringan atau pon "sit up"
  6. GENETIK - Kalau korang datang dari genetik yg berbadan besar dan senang nak naik...jgn makan ikut bedal je...memadai makan mengikut keperluan.
  7. WAKTU - wajib untuk tentukan waktu pemakanan
  8. VITAMIN - vitamin membantu dalam memenuhi nutrisi dalam badan dan menyeimbangkan berat badan ideal..tapi dengan syarat makan KONSISTEN
  9. SIHAT DAN CANTIK - mesti kne ade semangat yg tinggi utk capai hasrat sihat dan cantik
  10. PETUA -  Amalkan petua dari mak, nenek moyang...petua yg saya amalkn sampai sekarang dan sangat berkesan...belajar utk kurangkn minuman berais dan berkarbonat..nak kawal berat badan actually senang je...sepanjang pengalaman saya bersalin secara caesarean dan berpantang 2kali lepas melahirkan anak...mesti kuat semangat untuk pantang makan dan mnum ais selama 44 hari...lagi lama lgi bgus...seelok eloknya 100 hari...
Rasanya cukup setakat hari ni sharing saya...nak detail or sharing petua nak langsing lagi...dari 72kg turun hingga 47kg...nak cit cat w.apps pon bole...

PENGEDAR SHAKLEE SELURUH MALAYSIA













Ingin menjana pendapatan dengan shaaklee??? click link dibawah untuk maklumat lanjut
http://ibuddd2010.blogspot.com/2013/06/mlm-shaklee.html

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment