CARA MEMUTIHKAN KULIT

CARA MEMUTIHKAN KULIT


Sure ramai kat luar sana nak tahu cara memutihkan kulit dan sangat suke dengan wajah yang berseri dan juga sihat kan?? Yang paling best kulit yang berseri bertona sekata. Memang lumrah wanita sentiasa ingin kelihatan cantik.


CARA MEMUTIHKAN KULIT

Ade segelintir daripada kite kite ni yang nak putihkan kulit dan cantikkan kulit dengan cepat dan sanggup lakukan pembedahan atau injection tanpa memikirkan kesan sampingan yang berlaku pada masa akan datang.

Selain itu, juga dengan menggunakan kosmetik atau ubat ubat pemutihan yang diperbuat yang mengandungi bahan kimia yang justeru boleh mendatangkan masalah kulit yang serius. 

Jom saya share petua dengan korang, macammana nak cantik secara semula jadi tanpa perlu bahan kimia dan terlarang

Dengan buah lemon
Buah lemon dipercaya dapat memutihkan kulit wajah secara semulajadi dan juga efektif. Caranya adalah sediakan buah lemon, perah airnya dan buat sebagai masker ke seluruh permukaan wajah. Biarkan selama 15-30 minit, dan bilas dengan air.

Dengan buah bengkoang
Buah bengkoang juga dipercaya dapat memutihkan kulit wajah. caranya, parut buah bengkoang, lalu perah, letak dalam gelas, dan biarkan selama beberapa minit sampai terpisah air dan juga sari buahnya, gunakan sari buah nya atau bahagian yang mengendapnya sebagai masker.

Dengan putih telur
Putih telur yang juga dipercaya sebagai penghilang bekas jerawat, juga mampu memutihkan wajah dan juga untuk menghilangkan bintik bintik hitam dan jeragat, caranya sangat mudah, ambil putih telur, kacau sebati dan sapukan rata ke seluruh muka sebagai masker.

Selamat mencuba kawan-kawan


No comments:

Post a Comment