LIKE PAGE UTK FREE GIFT MENARIK

VITAMIN SHAKLEE UNTUK KULIT

KULIT CANTIK DENGAN PEMAKANAN VITAMIN SHAKLEE


Assalamualaikum W.B.T

Entry kali ni saya nak cerita tentang menjaga kecantikan kulit dari dalam..korang nak kulit cantik dan sihat???ada yang sanggup berhabis ribuan ringgit semata mata nak kulit cantik berseri...ada juga yang sanggup ambil risiko dan menanggung kesan sampingan akibat rawatan suntikan/produk yang membahayakan...


SET KULIT SHAKLEE


Bila bercakap mengenai wajah cantik berseri ni pasti ramai yang mengimpikannya. Terutamanya untuk yang dah bergelar ibu dan yang sentiasa ingin cantik, vouge dan anggun. Walaupun sudah beranak pinak tapi kecantikan luar dan dalam mesti dipelihara dengan rapi. Bukan untuk siapa pon. Untuk suami kita juga kan? Betul tak? Kalau selekeh jer dan tidak pandai menjaga kecantikan suami pun segan dan mulalah mencari alasan untuk meminggirkan diri dari isteri. Walaupon hanya segelintir yg berlaku kite wajib untuk menjaga keharmonian rumahtangga dan kesihatan diri kita.

Kulit yang cantik adalah impian setiap orang, lebih-lebih lagi kaum hawa. Kulit yang kusam, tak sekata, berjerawat dan pori-pori besar memang majoritinya akan melanda kita bila usia makin meningkat. Untuk mengatasi masalah ini beralihlah kepada set kecantikan kulit Shaklee untuk wajah cantik berseri.

Bagi saya yang tak suka bermekap ni,saya memang nak kulit cantik dari dalam..saya ni memang malas mekap2 bagai,nak pakai tu pakai ni,krim tu,krim ni memang tak lah...kadang2 beli krim sampai luput tarikh langsung tak habis guna...huaaa rugi oooo...dengan anak kecik lagi,mana sempat nak tempek2 krim semua tu..huhu...

Tapi ramai yang tanya,krim ape yang saya pakai nampak kulit licin dan sekata,dulu masa masih bekerja kalau solat kat opis tu..xde la nak amik masa yg lama..sbb btul2 solat n lepas tu xde nak touch up 2..sbb mang xreti nak makeup bagai ni..

Saya keluar rumah just calit sunblock sikit,bedak baby and lip balm je...done,bedak compact pon tak pakai,jimat duit lah katakan...hehe tapi kawan2 still kata saya bermekap...bila berpuluh kali bagitau baru nak percaya...haaa masa tu mulalah tanya apa rahsia saya...hahaha

Takda rahsia lah kawan2 ku sayang oiii..saya hanya mengamalkan pengambilan Vitamin SHAKLEE secara konsisten ja....ha kan dah suruh cuba,korang taknak...


SET PECERAH KULIT


Ade jugak kawan2 saya yang cuba shaklee,tapi diorang cakap tak berkesan....
bila tanya brapa lama amalkan???jawapan,baru sebulan,bila tak nampak hasil lagi terus stop...hmmmmm patut la tak berkesan...ni vitamin,bukan ubat magic @ suntik ke apa....tros makan nak nmpk kesan..mane bole!!

Nak cantik kena sabar,kena istiqamah,kena amalkan berterusan bukan berhenti separuh jalan...masa mula2 saya just amik esp+b.complex+vita c n alfalfa je,tu pon dah nampak hasil...memang kulit saya takda banyak masalah,cuma dulu kulit saya kusam,berminyak dan tak sekata...

Sekarang kulit saya makin licin,tak berminyak,makin berseri,pori mengecil dan susah nak terbakar panas...dulu pakai sunblock dua tiga lapis pon terbakar panas jugak...skarang sapu nipis2 je...hehe...sebab malam2 saya amalkan buat masker collagen @ vivix shaklee...best,kulit rasa lembut ja...

Kalau kesannya agak lambat ,cuba check balik,minum air cukup tak???makan konsisten tak????dan yang paling penting,ada tak berdoa minta pada Allah????
shaklee ni vitamin semulajadi,saya tak bimbang sebab memang takda kesan sampingan langsung...kalau kesan cepat,tapi ada kesan bahaya tak guna juga... Ade yang tanya saya makan banyak2 vitamin xde effect ke kat buah pinggan kalau makan dalam jangkamasa yang lama?? Nak makan ape2 vitamin kne faham konsep..kne mintak konsultasi yang betul..macam korang demam pegi beli ubat..mesti doktor or ahli farmasi akan terangkan cara pemakanan kan..macam tu la jugak cara pengambilan vitamin ni...So bagi korang yang dah penah beli and nak makan vitamin shaklee dengan cara yang betul sila rujuk SID masing2. Pembelian yang dibuat daripada saya..Insyaallah saya akan sediakan sedikit info dan konsultasi secara percuma selagi anda masih berusaha untuk menjaga kesihatan dan Anugerah Allah ni..


Vitamin Shaklee untuk wajah cantik berseri

Apa yang ada dlm set kecantikan kulit Shaklee??? Jom kita tengok...




Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel


Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit


Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat


Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:
  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri


Untuk kesan yang lebih cantik dan juga untuk masalah kulit tertentu, kita juga boleh mengambil ESP atau GLA Complex. 

Kombinasi add on GLA dan ESP ni memang best. Gla berfungsi untuk mengimbangi dan membetulkan semula hormon. ESP pulak dapat membentuk sel baru dan membekalkan protein yg lengkap dalam badan anda. Dimana protein sangat penting utk badan bagi membentuk sel yang sihat. Pengambilan set ini secara konsisten dapat memberikan hasil terbaik utk kulit dan diri anda. Anda patut cuba!!!

nak kulit cantik tanpa mekap????????jom lah try shaklee...nak kesan lebih cepat dan terbaik,amalkan set kecantikkan optimum ni....

Budget lebih bole gune SCP ( Shaklee Collegan Powder ) / Vivix

masalah bajet agak rendah????tak pa,hubungi saya ya,saya ada penyelesaian untuk anda....


VITA C SHAKLEE


VITA C SHAKLEE


*** TESTIMONI DIRI SENDIRI SETELAH LEBIH SETAHUN MENGGUNAKAN PRODUK SHAKLEE ***


Shaklee Membantu saya mengatasi masalah

  1. Kulit Kusam
  2. Kulit tidak sekata
  3. Sunburn
  4. Berminyak di bahagian muka
  5. Kembalikan berat ideal
  6. Memberi tenaga dan stamina
  7. Menjayakan misi Fully Breastfeeding Twins
  8. Mata Rabun
  9. Pudarkan parut lama
  10. Kulit kering di bahagian tangan


Hubungi saya dengan kadar segera untuk maklumat yang lebih lanjut tentang set kecantikan ini...sila rujuk gambar dibawah untuk hubungi saya =)

SITI JAMILAH MAT YUSOF

PENGEDAR SHAKLEE SELURUH MALAYSIA













No comments:

Post a Comment