LIKE PAGE UTK FREE GIFT MENARIK

MENJEMPUT REZEKI LEBIH MUDAH DARI MENCARI REZEKI

Tips nak berjaya dalam ape jua biz yang korang ceburi

  • Jangan tinggal solat lima waktu dan solat lah pada awal waktu
  • Jaga istiqamah ~ buat biz bukan hanya untuk menguntungkan diri sendiri buatlah ianya kerana ingin berkongsi rezeki dengan orang lain
  • Doa dengan jelas ape yang korang nak ~ dan pastikan doa itu ke arah kebaikan
  • Banyakkan bersedekah ~ Jangan diungkit kemana perginya duit yang d sedekahkan itu, takut2 ianya sudah jatuh pada tidak ikhlas. Sia2 je kan
  • Zakat ~ 2.5% dari pendapatan kite bukan lah utk kite, jadi berzakatlah kerana " membayar zakat, menuai manfaat " Nescaya Allah bagi berlipat kali ganda
  • Jaga perlakuan dan Jaga ape yang keluar dari mulut kite ~ Belajar untuk bercakap positive, kerana dengan mendisiplinkan diri untuk sentiasa positive akan memberi kesan yang sangat positive dalam diri anda, jika negative maka negative lah ia.
  • Usaha dan tidak putus asa ~ Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan die sendiri yang mengubahnya. Part ni aku paling suke sentuh. Dalam biz shaklee nak berjaya sangat mudah. Duplicate mentor yang berjaya. Anda terpaksa dan pasti berjaya seperti mereka. Ni tidak dah usaha 4,8,12 bulan masih takat tu je dah give up. Sila tampar diri sendiri..mesti korang tak nak kan..tapi itulah hakikatnya ramai yang nak berjaya tapi berapa ramai yang sanggup terpaksa berjaya. Aku nak sampai tahap ni pon bukan duduk goyang kaki tapi ape yang aku boleh katakan biz shaklee sangat mudah bile kite jadikan ianya mudah dan follow the rules of biz yang Mentor ajar. Hapuskan alasan kalau dah ber timba2 ade dalam diri korang tu. Aku bukan suruh korang jadi kaya raya tapi jika kite ade peluang untuk UBAH maka UBAHLAH.. Sepanjang buat biz shaklee bile mami nora aku tu follow up sure aku tak kan say NO, XRETI,MALASLAH,NANTILAH, TENGOKLAH...Nampak ayat tu saimple je..tapi ianya sangat meninggalkan impak yang besar dalam diri anda, dan wujudlah aura negative yang tak septutnya bertenggek kat diri korang..Jika jatuh maka bangunlah.. Helllooooo, kata nak berjaya!!! Jadi sila hapuskan alasanmu hokey. Orang lain bole, die boleh, saya boleh, anda juga BOLEH!!!
  • Amalan Rohani ( Dhuha,Tahajjud,Taubat dan sebagainya ) ~ Belajarlah untuk tambah saham akhirat, Nescaya Allah bagi sejuta kali ganda kemudahan jalan untuk kite terpaksa berjaya.
  • Nak berjaya perlu ade matlamat ~ pegang matlamat itu dan pastikan anda capai matlamat itu.

Yang ni adalah sebahagian tips berguna yang sempat saya sharing, actually banyak lagi...kite sambung untuk next entry pulak yea. Anda nak juga mahu join special group kami untuk tips2 nak berjaya dengan mudah dan join team shaklee di bawah bimbingan saya bole terus w.apps atau email seperti yang tertera di bawah.


Untuk konsultasi dan maklumat lanjut, boleh hubungi saya seperti yang tertera :-
SITI JAMILAH MAT YUSOF
CONTACT

Dengan setiap pembelian vitamin shaklee dari saya, anda layak mendapat :-
♥ Jadual Makan Vitamin
♥ Konsultasi percuma berterusan
♥ Jemputan ke group Facebook Exclusive
♥ Peluang menjana income dengan Shaklee
♥ Jika anda berdaftar dibawah group bimbingan saya dan ingin menjadikan Shaklee sebagai Biz utama yang menyumbang kepada meningkatkan taraf hidup anda sekeluarga. Jom tanya saya (^__^)

PILIHAN DI TANGAN ANDA !!!

No comments:

Post a Comment