LIKE PAGE UTK FREE GIFT MENARIK

AKTIVITI RIADAH DENGAN FAMILY

Assalamualaikum W.B.T

31.5.2014
Bangun pagi lepas subuh terus telan vitamin zinc. Pastu minum air dalam 1/2 liter. Kemas dulu rumah ape yang patut sementara anak2 masih tidur. Pagi ni sarapan ESP + Cinch + Oat je. Pastu telan vitamin cantik B.complex & Vitamin C. Hari closing day memang biasa agak bz dengan follow up anak2 biz tapi WAHM ni still cool n rilex, sebab still bole santai2 bersama family kat rumah. FOCUS on closing kalau dulu memang kelam kabut tapi itu berlaku hanya sementara. Once dah lebih 1/2tahun join biz shaklee dah tau nak manage time. Untuk closing mei ni kiteorang memang agak santai tapi padat dan gempak. Itu wajib. Pukul 8.30 dah mula dengar suara anak2 silih berganti suara abang, kakak dan adek. Ok time tu manage dieorang pulak. Bangun je dari tidur anak2 memang nak mandi. Alhamdulillah budak2 ni memang sedang nak di mandikan. W.apps tak berenti masuk dari awal subuh tadi. Almaklumlah harini orang gaji, d tambah pulak dengan anak2 biz yang anta report card anak2 masing2. Plan dengan suami hari ni nak bawak anak2 keluar jalan2. Tapi tak tau nak pegi mana. Pikir punye pikir kami decide pegi Main Place je, Dekat USJ 21, dekat ckit dengan rumah.


Sampai je kat sini anak2 memang sangat excited, sebab naik je escalator terus terbuntang depan mata nampak Toys R Us. Ni memang tempat febret anak2 sebab dapat cuci mata walupon x beli pon dah ok. But mostly pegi sana akan beli jugak..hahahaha.. Yang si abang danial memang takkan cari bende lain selain Thomas & Friends, twins pulak asal sedap mata memandang rembat je. Tapi twins ni lebih berminat pada mainan yang berenjin. Tapi kami beli bende lain untuk dieorang. Bagi yang ala ala gegirl ckit. Hasil jengukan kami ke Toys R Us anak2 claimed beli jugak.

Cinderella
Twins Punye, abg punye tak sempat nak snap..dah siap bukak awal2 tak menyabo.
Lepas dah meng claimed mainan, cari port nak bagi dorang selesa main pulak. Pegi tempat yang memang kanak2 akan suke bile pegi sini. 


PLAYGROUND


IBU SEDANG BERCLOSING

Alhamdulillah sesi closing 31.5.2014 berjalan dengan lancar. Anak2 biz tersenyum lebar dengan prestasi masing2


1 June 2014

Fuhhh... Bangun pagi rasa fresh..semangat baru masuk bulan baru, promo baru. Pagi2 bangun dah buat "RCA" ( BULAN JUNE MESTI MUCH MUCH BETTER THAN MAY ). Pagi2 ni santai kat rumah, siapkan entry blog n follow up anak2 biz. Alhamdulillah yang serius biz dah anta target dorang awal2 lagi. Once dapat target dari dorang, buat task utk dorang on june ni. Dapat mesej dari Shaklee Promo Bulan ni. Vitamin E Complex. Wahhhh lagi teruja, sebab Vitamin E terkenal dengan kecantikan kulit kan keintiman suami isteri. Memang superb dan sangat berkesan untuk kami suami isteri. Dalam erti kata lain makin2 loving couple...hahaha.. Sudah semestinya..Rahsia rumahtangga kami aman dan harmoni.

Tengahhari lepas masak dan solat Zuhur, masa untuk tidurkan twins sebab petang ni ayah nak bawak kami g jalan2 riadah petang. Lepas solat asar kami bersiap nak pegi jalan2. Destinasi petang ahad 1 June 2014 adalah Setia City Mall dekat setia alam, 20 min dari rumah. Anak2 memang excited la kan..dapat tgk ramai kawan and dapat tgk Bubble besar2 orang main. 


Wekeend ni pulak xdapat nak bawak anak2 pegi riadah. Tapi kite bawak dorang pegi NC. Tengok mak ayah die amik award. Okey.. Nanti sambung story WAHM pulak.







No comments:

Post a Comment