Jerawat tidak pernah hilang dari muka

Jerawat adalah berpunca daripada dalam badan kita. Faktor terbesar adalah hormon dan juga toksin yang terkumpul di dalam badan. Anda sudah cuba pelbagai produk penjagaan kecantikan kulit, tetapi masih tidak berjaya? Jerawat tetap datang menjengah muka anda? Stress? Jom fahami dahulu kenapa.

1. Sembelit
Anda mengalami kesukaran untuk membuang air besar? Membuang hanya dua kali seminggu? Mungkin ini merupakan punca jerawat, kerana sembelit menyebabkan toksin berada lebih lama di dalam badan, lantas menganggu peredaran darah.

2. Tidur Terganggu
Tidak cukup tidur boleh menggangu pembaikan sel-sel sistem badan untuk berfungsi dengan baik. Oleh itu, pastikan anda mendapat tidur dan rehat secukupnya, sekurang-kurangnya 8 jam tidur.

3. Pemakanan
Makanan bergoreng, pedas, berempah, kopi, makanan laut boleh memburukkan lagi keadaan kulit yang bejerawat.  Pastikan juga air masak yang diambil setiap hari adalah mencukupi, sekurang-kurangnya 2L, untuk membolehkan badan mengeluarkan toksin. Amalkan pengambilan sayuran dan buah-buahan.

4. Salah Pilih Produk
Penggunaan produk yang tidak sesuai, serta kuat (dengan bahan kimia) boleh memburukkan lagi keadaan berjerawat. Kerap menukar produk juga menjadi punca kesukaran untuk merawat jerawat.

5. Bakteria
Kegemaran memegang muka dengan tangan yang tidak dibasuh, dan memicit jerawat menyebabkan muka anda bertambah teruk. Ini kerana, tangan kita mengandungi seribu satu bakteria.

6. Hormon tidak seimbang
Masalah hormon yang tidak seimbang menyebabkan punca jerawat tumbuh dengan lebih banyak dan lambat untuk sembuh. Kelenjar sebaceous mengeluarkan banyak sebum sehingga liang roma tersumbat, menyebabkan jerawat bertambah banyak dan menjadi bengkak dan merebak.

7. Toksin
Toksin di dalam badan menyebabkan jerawat sukar untuk sembuh. Toksin yang terkumpul di dalam hati merupakan penyebab kepada pelbagai jenis penyakit. Toksin yang terkumpul di dalam badan juga boleh menghalang badan daripada menyerap nutrisi-nutrisi penting untuk kulit (seperti vitamin C dan E). Kerana itu lah ianya amat penting untuk detoksifikasi badan.
Untuk tujuan detoksifikasi, pengguna Shaklee mempunyai pilihan berikut:
1) Alfalfa Complex
2) Herb-Lax
3) DTX Complex
4) Peppermint-Ginger Plus


Dapatkan harga istimewa produk shaklee & konsultasi percuma sekiranya membuat pembelian dari saya.

Shaklee Independent Distributor
Mobile : +60123549909
Contact : Mila
Id : 910306
email : ibuddd2012@gmail.com

Click link dibawah utk terus ke Facebook dan mengetahui promosi terkini dan harga istimewa dari saya...FB : https://www.facebook.com/aimila.yusof
FB Page : https://www.facebook.com/VitaHealthShopSharingIsCaring?ref=hl* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment